Varukorg

Har du rabattkod?
Rabattkod:

Totalt

Gå till kassan

Lär dig mer

Tillbaka

Lär dig mer om utrustningen

Uppblåsbart, komposit och kvalitét - hur tänker vi på Black Cat?

En fråga vi ofta får är hur en uppblåsbar bräda skiljer sig från en kompositbräda (eller hård bräda). För att besvara denna fråga finns det flera saker att ta i beaktning! Låt oss gå igenom svaret, ett steg i taget.

Vi börjar med tåligheten. Det är ett vanligt missförstånd att en kompositbräda skulle vara mer hållbar och tålig än en uppblåsbar bräda. Men det är faktiskt tvärtom - en uppblåsbar bräda är i själva verket mycket mer tålig för smällar eller stötar. Detta gör att Black Cat’s brädkonstruktioner är utmärkta för våra nordiska förhållanden, där underlag och stränder ofta kan vara vassa och steniga. Faktum är att Black Cat från början fokuserade mest på att konstruera brädor gjorda för forspaddling – bland det mest extrema man kan utsätta SUP-brädor för! Vår Zapper är en stor favorit bland flera erfarna forspaddlare.Andra skillnader mellan uppblåsbart och komposit är skötsel och användning. Visserligen behöver en uppblåsbar bräda pumpas upp inför användning vilket kan ta några extra minuter, men det innebär ju också att den tar väsentligt mycket mindre plats att förvara (även om det självklart går utmärkt att förvara sin Black Cat uppblåst!). Det gör det också lättare att resa med den eftersom du kan rulla ihop brädan och enkelt ta med den i bilen, båten eller husvagnen. När du väl är framme kan du pumpa upp den och ge dig iväg på vattnet. En annan enorm fördel är att det är mycket lättare att resa med sin bräda - den praktiska väskan är enkel att bära antingen på ryggen eller att rulla på hjulen. En kompositbräda som ska checkas in på flyg går dessutom som specialbagage vilket tar extra tid och brukar kosta extra ur semesterkassan. Din uppblåsbara SUP checkar du enkelt in med resten av bagaget! 


Många undrar också hur uppblåsbara brädor skiljer sig från hårda brädor när det kommer till prestanda i vattnet, och länge var det visserligen så att kompositbrädor presterade bättre. Men med ständigt utvecklande tekniker och designer har uppblåsbara konstruktioner kommit ikapp, och idag finns det bara två användningsområden där komposit lämpar sig bättre: vågsurfning och renodlade racingbrädor. Vågsurfing kräver en ofta tunnare bräda för att fungera optimalt och vad gäller racing går det att optimera brädans geometri på ett sätt som är svårt att få till med en uppblåsbar bräda. Det finns dock bra racing och vågsurfingbrädor som är uppblåsbara men de kan fortfarande inte riktigt mäta sig med en hård kompositbräda.


Däremot är kompositbrädorna desto svårare och jobbigare att frakta, tar mer plats, och med oturen framme kan de knäckas itu då de är mycket känsligare för stötar.
Vikten av hög kvalitét 

Det kanske låter självklart, men produkter som är framtagna med god kvalitet håller också längre. Tack vare tåliga och användbara produkter som du kan växa med och njuta av under lång tid undviker vi också slit och släng, vilket har blivit lite av en livsfilosofi för oss på Black Cat!

Alla våra brädor är tillverkade med Magic R Double Layer-konstruktion (läs mer om hur brädorna är konstruerade här), vilket innebär dubbla lager med förstärkt material. Men vi nöjer oss såklart inte där, utan jobbar hela tiden med produktutveckling för att kunna leverera innovativa designer med hög funktionalitet. Våra två touringbrädor, Whte Witch och Black Witch har därför extra förstärkning i sidorna för extra styvhet. 


Det är näst intill omöjligt att ta hål på en Black Cat, men om olyckan mot förmodan skulle vara framme får du alltid med ett smart reparationskit när du köper en bräda hos oss. På så sätt får din bräda enkelt nytt och förlängt liv!  


Framtagningen av alla våra tillbehör följer samma tänk som vid konstruktionen av våra fantastiska brädor, oavsett om det är produkter som vi designar och producerar själva (våra paddlar, till exempel) eller om det är sådant vi återförsäljer (så som Spinlock Alto, ett smart flythjälpmedel och inom en snar framtid även flytvästar). Detta för att du ska slippa känslan av låg kvalitét och för att dina inköp ska kännas som långsiktiga investeringar. Alla våra paddlar, oavsett om du väljer aluminium, glasfiber eller kolfiber, är tredelade vilket innebär att de går att dela på hälften för ännu lättare transport tillsammans med din ihoprullade Black Cat. Dessutom är alla modeller justerbara för maximal komfort och effektivitet i din paddling. Det är enkelt att justera paddelns längd efter paddlaren, så flera personer kan givetvis använda samma paddel! På så sätt får du ut mer av samma produkt. 


Vi tänker också mycket på användarvänlighet: det ska vara enkelt för dig att använda din Black Cat-bräda, och alla dess tillbehör! Bland annat har vi tryckt smidiga instruktioner på baksidan av alla våra brädor (och insidan av väskan som följer med!), där du kan läsa om hur man blåser upp brädan, hur du enklast ställer dig upp på brädan, samt hur du paddlar mest effektivt. Hand i hand med användarvänlighet går också mindre produkter som gör din paddling lättare. Bland annat så experimenterade vi oss fram till vår smarta paddelhållare - en utmärkt tillbehör som gör att du inte tappar bort paddeln utan enkelt kan låta den flyta bredvid brädan när du behöver händerna till annat.


Sammanfattningsvis är kvaliteten på våra produkter det viktigaste för oss på Black Cat. Den tar sig inte i uttryck bara genom riktigt robusta och tåliga brädor, utan även i mångsidiga produkter med hög användarvänlighet som du kan använda och växa med i många år framöver! Tillbaka