Varukorg

Har du rabattkod?
Rabattkod:

Totalt

Gå till kassan

Lär dig mer

Tillbaka

Lär dig mer om utrustningen

Pumpa brädan

Finns det bättre eller sämre sätt att pumpa brädan? Här kommer lite oumbärliga tricks för att göra livet och pumpandet lite lättare.

Det finns inget rätt eller fel för att pumpa upp en bräda, men följande tre steg ger lite struktur och delar upp det hela i några olika moment. Kom ihåg att använda raka armar när det börjar bli motstånd. 


OBS! Se till att ventilen inte är glömd i låst öppet läge innan du börjar, glöm inte heller att SUP pumpen har två funktioner (läs instruktionerna pedagogiskt tryckt på baksidan av din Black Cat bräda eller läs manualen noggrant om du är osäker).


1. 0-10 PSI. 

När du börjar pumpa ser du till att vredet som hänger i ett snöre på pumpen, är fastsatt på sin plats, då ger pumpen luft på både upp och nedslaget. När brädan är lätt fylld och motståndet ökar tar du ur vredet, då ger pumpen bara ger luft på nedslaget. Fortsätt pumpa tills mätaren ger utslag runt 5-7 PSI och kör på till 10 PSI. Ta nu en kort paus som du ägnar till att montera fenan. 

Det händer att nybörjare tror att pumpen är trasig eftersom brädan känns hård men mätaren inte visar något tryck. Fortsätt pumpa tills mätaren hoppar till liv. Det finns ingen risk att pumpa i för mycket luft för hand i en Black Cat bräda. 


2. 10-15 PSI. 

Pumpa från ca 10 PSI till 15. Se till att använda benen och raka armar då det börjar bli lite motstånd mot slutet. Ta sen en kort paus och fundera över valfritt ämne.


3. 15-∞

Antingen är du klar eller så pumpar du i det sista som behövs för dagens aktiviteter. Mer än 18 PSI behövs sällan på en Black Cat.


Kul att veta: Nästan alla måttenheter som har med SUP brädor att göra härstammar från surfkulturen och USA. Hur opraktiskt det än kan verka att ange längden och bredd på en SUP i inch och fot, är det något vi får leva med. Även tryck anges ofta i PSI i stället för Bar men båda tryckenheterna finns på din mätare. 

15 PSI är ca 1 Bar 

25 PSI är ca 1,73 Bar 

(som jämförelse pumpas ett bildäck till ca 2,5 Bar)

Stand up paddle boards har en lång historia och är en gren av vågsurfing. Det är en tradition vi följer. Därför använder vi surf-måttenheter precis som båtar mäts i fot och farten i havet i knop. Vissa saker bara är och ska inte ändras.

Tillbaka