Varukorg

Har du rabattkod?
Rabattkod:

Totalt

Gå till kassan

Lär dig mer

Tillbaka

Lär dig mer om utrustningen

Brädskötsel

Även om Black Cat SUP brädor tveklöst är bland de stryktåligaste brädorna som finns är det viktigt att hålla efter din bräda och utrustning regelbundet. Då kommer den vara som ny i många år och du slipper undan problem.

1. Smuts och sand

Spola av brädan när den har använts och torka bort smuts. Särskilt saltvatten är bra att spola bort från brädan. Var uppmärksam så att området runt ventilen är rent innan du öppnar eller stänger. Sand eller smuts kan göra att ventilen inte stänger ordentligt och du får smygläckage över tid. Smuts som sitter länge riskerar också att missfärga din bräda. Håll brädan ren och torr när du inte använder den.


2. Solen

Brädorna är UV skyddade i både yta och deckpad men lämna den inte ute i solen i onödan över lång tid. Det finns ingen risk att en bräda sprängs av att bli för varm, i alla fall inte en Black Cat. Ett tips vid stark sol är att vända den ljusare botten på brädan uppåt så bränner du inte fötterna på brädan sen.


3. Tryck

Black Cat stand up paddle boards är högtrycksbrädor vilket betyder att det är starka, kraftigt byggda och klarar att ha ett högt tryck. Se till att brädan har lämpligt tryck i förhållande till din kroppsvikt. 15-18 PSI brukar räcka fint. Väger du under 70 kilo funkar ofta 15-16 PSI väger du 90 kilo och uppåt bör du ligga på 17-18 PSI. Kraftigt byggda brädor som Black Cat är väldigt styva redan på låga tryck. 


Kom ihåg 

Det är omöjligt att pumpa i för mycket luft av misstag i en Black Cat. För att komma till 20 PSI krävs ganska stort jobb och efter 20 PSI är motståndet i pumpen massivt. Givetvis har vi testat detta några gånger och de flesta ger upp runt 22 PSI. Så oroa dig inte att du ska pumpa i mer än 25 PSI, det är extremt svårt och inget som händer av misstag hemma i vardagsrummet.4. Leash

Leashen eller säkerhetslinan ska du alltid ha runt foten eller vaden. Se till att den är hel och håll kardborrelåset rent så att det låser ordentligt. I Sverige förekommer det olika namn på leash som SUP fotrem, säkerhetslina osv. Leash funkar bäst internationellt annars känns fotrem eller fotlina som ett ganska bra ord på svenska.

Kom ihåg

Paddlar du i strömmande vatten eller fors ska du undvika att ha leashen runt foten, faller du ner i vattnet kan nämligen leashen fastna i stenar eller andra föremål på botten vilket kan sluta illa

 

5. Släppa ut luft

Öppna ventilen lite försiktigt i början till det värsta trycket kommit ut, det skonar delarna i ventilen. Ett tips är att trycka en handduk eller T-shirt över ventilen när du tömmer ut luften så dämpas ljudet.


6. Paddlar

Alla Black Cat paddlar är delbara för att passa ner i väskan. Skarvarna mellan delarna ska hållas rena från sand och smuts så de inte fastnar i varandra och kärvar. I övrigt är de underhållsfria. Vill du ge din paddel lite extra skydd köper du ett paddelfodral. Det är väl värt och håller din paddel snygg och repfri.Tillbaka