Varukorg

Har du rabattkod?
Rabattkod:

Totalt

Gå till kassan

Lär dig mer

Tillbaka

Lär dig mer om utrustningen

Svart magi eller sunt förnuft

Hemligheten bakom en riktigt bra produkt är egentligen alltid densamma. Bra råvaror från början till slut, duktiga och kunniga människor och en hel del uppfinningsrikedom. Visst kostar det mer att göra något ordentligt men då fungerar det och man behöver inte oroa sig.

Med Black Cat kan du vara trygg att inget lämnas åt slumpen. När vi bygger våra uppblåpsbara SUP brädor använder vi Black Magic R. double layer. En konstruktion med dubbla lager som ursprungligen utvecklades för våra brädor som paddlas i forsar och därmed slits väldigt hårt. Idag använder vi samma typ av SUP konstruktion i alla våra stand up paddle boards.Styrkan i uppblåsbart

Det är egentligen inget mysterium hur krafter verkar på en bräda och hur man bäst motverkar att brädan böjer sig och motstår krafter bra. När man väl förstår kraftvägarna i en konstruktion gäller det att använda rätt material på rätt ställe och i rätt mängd. På det sättet får du en urstark uppblåsbar bräda. I Black Magic R. konstruktionen har vi använt nya och mer effektiva förstärkningslager som resulterar i en  mer tålig och styvare bräda redan på låga tryck. Gör som oss och satsa på kvalité.


Visste du att...

En 15cm tjock bräda är hela 4 gånger styvare än en 10cm tjock bräda.

Dropstitchen är hjärtat i en uppblåsbar SUP därför använder Black Cat en mycket högkvalitativ och tät dropstitch.

Dropstitch

Många undrar vad dropstitch är och hur det fungerar. Dropstitch är materialet som möjliggör tillverkningen av uppblåsbara Stand up paddle boards och teknologin är själva kärnan i en ISUP.
10000 tals starka nylontrådar förbinder den övre och undre sidan av SUP brädan. När brädan pumpas upp, sträcks trådarna och ser till att brädan behåller en jämn och stenhård platt form trots högt tryck. Utan dropstitch skulle brädan bli helt rund när man pumpar upp den. Om du lyser ner i en öppen ventil med ficklampa går det faktiskt att se lite av dropstitch-trådarna.Dropstitch finns i en mängd olika kvalitéer och tjocklekar. En kvalitets- dropstitch är tätare, har hög densitet, klarar högre tryck och är dyrare att tillverka. Dropstitchen är hjärtat i en uppblåsbar SUP. Därför använder vi på Black Cat tät och högkvalitativ dropstitch. Det ger en styv och tålig bräda som håller i många år.Tjocklek ger styrka


Exempelvis är en 15 cm tjock bräda ca 4 gånger styvare än en 10 cm tjock bräda. Så skillnaden mellan en 4 inch (ca 10cm) tjock bräda och en 6 inch (15cm) tjock bräda är stor när det handlar om styvhet. Som tumregel bör alla vuxna personer använda en uppblåsbar stand up paddleboard som är 15 cm. Alla Black Cat stand up paddle boards är 6 inch tjocka.


Genom att kombinera hög materialkvalité, smart konstruktion och klipsk design, är Black Cat de pålitligaste och slitstarkaste SUP brädor på marknaden. Vi testar kontinuerligt nya lösningar och strävar efter att producera pålitliga och väldesignade produkter som fungerar. Dessutom till ett vettigt pris.


/ Black Cat Team

Tillbaka